måndag 22 juni 2009

Stöd demonstration för folket i Iran!!! Torsdag 25/6 Kl. 16.00-20.00

Kära medmänniskor!
Alla känner till och har säkerligen har hört via media om valet i Iran den 12 juni Iran. Det har kommit fram att valmyndigheten inte har väntat in valresultatet utan istället utpekat Ahmadinejad, den sittande presidentensom, till segrare. Detta skedde precis TVÅ timmar efter val lokalernasstängning. Vi kan konstatera att det i länder som Iran är OMÖJLIGT att komma fram till ett sådant färdigt resultat vid så kort varsel.
Sedan dess har folket i Iran visat sin ogillande och gått ut på gatorna och begärt en ny rösträkning, något som tillbakavisats genom våld. Det som hittills framgått i olika nyhetsbyråer är att myndigheterna använder sig av våld, och försöker tysta demonstranterna genom att slå, hota och förbjuda dem på gatorna. Sifforna gällande dödsoffer är osäkra då den utländskamedia bevakningen är hårt begränsad, men minst ett 20tals demonstranter har mist sina liv. Censuren leder till att omvärlden har svårt att få veta vad som händer i Iran, och på grund av detta känner många svensk-iranier stor oro för vad som sker i Iran. Ett INTERNATIONELLT stöd krävs.
Med detta som bakgrund skall Folk Initiativet i Stockholm anordna ett möte för att hedra de människor som blivit mördade för att de krävt och kämpat för sina demokratiska och mänskliga rättigheter. Syftet är också att stödja de tusentals demonstranter som än idag, trots förbjudet, står kvar på Irans gatorna och kräver en rättvisa. Kom och visa ditt stöd under samlingen på Medborgarplatsen för att stödja det iranska folkets kamp för demokratin. Hittills har en hel del demostrationen och möten hållts runt om i Stockholm under en hel veckas tid, med detta möte är tanken att NÅ UT till svenskarna och till den svenska regeringen. Svensk-iranierna vet redan vad som pågår, och för att på bästa sätt kunna få våra röster hörda kommer denna manifestation/möte att hållas HELT på svenska. Vi behöver stöd från majoritets samhället och det är därför viktigt att vi inte skriker slagord på persiska!
På plats kommer det finnas journalister. Politiker kommer att bjudas in för att hålla tal. Det kommer även att bjudas på musik, dock ej festlig sådan, vi respekterar givetvis den den sorg alla iranier känner just nu. Musiken kommer att vara lugn och traditionell, alltså ingen dans. Allt för att tillsammans försöka uppnå en förändring!
  • NÄR? Torsdag 25/6
  • TID? Kl. 16.00-20.00
  • VAR? MEDBORGARPLATSEN
OBS! Kom ihåg att Folk Initiativ kommittén är oberoende och EJ knuten till någon speciell organisation, politisk eller religiöst parti. ALLA ÄR VARMT VÄLKOMNA ATT DELTA. Detta är en manifestation för ALLA oss som älskar frihet och demokrati! Vi uppmanar alla att komma med detta som syfte!

Inga kommentarer: